Днес, 10 февруари  2023 г. се отбелязаха 14 години от

...
Днес, 10 февруари  2023 г. се отбелязаха 14 години от
Коментари Харесай

Отбелязаха 14 години от вдигането на военноморския флаг на фрегата Верни

Днес, 10 февруари  2023 година се означиха 14 години от повдигането на военноморския байрак на Република България на борда на фрегата " Верни " от състава на дивизион патрулни кораби, дислоциран във военноморска база Бургас. Това оповестиха от щаба на Военноморски сили за Varna24.bg.

На 09.02.2009 година във военноморска база Зеебрюге – Кралство Белгия на борда на фрегата " Верни " гордо е вдигнат българския трикольор. Това е третото попълнение на фрегата клас Е-71 в дивизион патрулни кораби от състава на Военноморските ни сили.

На празника участваха заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І сан Павлин Петков и началникът на щаба на флотилията капитан I сан Георги Савов.

Командирът на кораба капитан ІІ сан Страхил Люцканов благодари на  екипажа на кораба за полаганите от тях ежедневни старания за осъществяване на всички сложени задания, макар компликациите и провокациите на нашето всекидневие.

По мотив празника, командирът на дивизиона капитан I сан Радко Пенев поздрави екипажа на фрегата " Верни “ и награди отличили се със своя професионализъм военнослужещи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР